Ledendag

Gisteren ledendag van de Ned. Kostuumvereniging te Maarn bezocht.
Even hier praten en even kletsen daar, want er loopt daar veel kennis en ervaring rond en je hoort nog eens wat. Zo heb ik van meerdere conservatoren van diverse musea vernomen dat de kostuumcollectie van Nederland een ondergeschoven kindje is.  Dat er al jaren behoorlijk geknokt moet worden om een beetje ruimte te krijgen voor de (oude) mode. Heel jammer wat mij betreft……zo verblijven er misschien interessante prachtige creaties in depot die we nooit of nauwelijks meer te zien krijgen.

Gelukkig gaat er dit jaar nog een nieuw initiatief van start. Diverse musea bundelen de krachten om dit jaar nog een online platform van de grond te krijgen waarin hun collecties in ieder geval online gepresenteerd kunnen worden.

Verder is het op zo’n dag altijd leuk om alle facetten van de mode voorbij te zien komen. Van Antieke kleding, originele streekdracht, oude en nieuwe technieken tot opdrachten van jonge designers. Hoe kan het dan ook dat de Algemene Ledenvergadering, die ’s ochtends gepland stond, niet werd geopend met een hamer maar met de hak van een pump!

Schermafbeelding 2014-03-02 om 17.19.54 Schermafbeelding 2014-03-02 om 17.18.49

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s